Powered By Blogger

Saturday, April 22, 2017

Eesti Pedagoogika Arhiivmuuseum (EPAM)

Eesti Pedagoogika Arhiivmuuseumi (EPAM) kogu on ainulaadne eesti hariduselu kajastav arhiiv.
Käsikirjakogu sisaldab haridus- ja koolitegelaste mälestusi, uurimusi, kirjavahetust ning haridus- ja kultuuriloolisi allikaid (koolikroonikad, protokolli- ja päevaraamatud, koolitunnistused, vihikud jms). 
Trükisekogus domineerivad eestikeelne ja Eestis ilmunud õppe- ning metoodiline ja kasvatusteaduslik kirjandus, koolide väljaanded (õpilasalmanahhid, -ajakirjad, koolilehed) ning pedagoogiline perioodika. 
Foto- ja audiovisuaalne kogu sisaldab fotosid haridus- ja koolitegelastest, koolihoonetest ning -sündmustest, postkaarte, klaasslaide, dia-, audio- ja videomaterjale. 
Esemekogu sisaldab õppevahendeid (seinakaardid, -tabelid), koolitarbeid, koolide sümboolikat, käsitööesemeid, koolimööblit.

Omaette üksuse moodustavad väliseesti kogukondade kooli loomist ja arengut puudutavad materjalid. EPAM tegeleb haridus- ja koolilooliste ning pedagoogilise mõtte arengut käsitlevate materjalide kogumise ja säilitamisega, eesti haridus- ja kooliajaloo uurimise ning tutvustamisega loengute, näituste, veebipõhiste materjalide, kõnekoosolekute ja konverentside kaudu. 

Eestis ainulaadse kooli- ja pedagoogika ajalooga tegeleva institutsioonina on EPAMi eesmärgiks ka teadus- ja uurimistöö arendamine. Tallinna Ülikooli allüksusena arendab EPAM koostööd ülikooli teiste üksuste õppejõudude ja üliõpilaste ning töötajatega.


EPAM on avatud kõigile eesti pedagoogilise mõtte ja haridusloo arengust huvitatuile.
Digitaalsel kujul on hetkeseisuga e-varamust kättesaadav foto- ja audiovisuaalse kogu materjal (fotod, filmid, slaidid, osaliselt helifailid).

http://www.tlu.ee/epam/

No comments:

Post a Comment